Spring naar inhoud

coronaprotocol

CORONAPROTOCOL 5-11 2021

  1. Mondkapjes zijn weer verplicht, maar zodra iemand zit mag het mondkapje af.
  2. Ontmoetingsactiviteiten die voor specifieke doelgroepen georganiseerd worden (zoals kaarten, kienen, biljarten, gamen of vergaderen) kunnen ZONDER Corona Toegangs Bewijs (CTB) plaatsvinden in het buurthuis. Specifieke doelgroepen zijn groepen waar het buurthuis zich met name op richt: ouderen, kinderen en kwetsbare mensen. Let op: spelletjes als kaarten, sjoelen en biljarten die vorig jaar nog onder sport vielen en daarom verboden waren, zijn nu voor de betreffende doelgroepen toegestaan.
  3. De reguliere buurthuisfuncties zijn en blijven dus vrij toegankelijk voor iedereen. Dat betekent dat ontmoeting, inloop, repetities en kleinschalige activiteiten gewoon door kunnen gaan zonder dat bezoekers een CTB hoeven te laten zien. Het verstrekken van thee, koffie of lunch als onderdeel van de reguliere exploitatie is mogelijk zonder toegang met CTB zolang het eten en drinken niet centraal staan.
  4. Sportbeoefening binnen vanaf 18 jaar zoals sportschool, groepslessen en voetbal moeten wel op hun CTB gecontroleerd worden.
  5. Een CTB voor toegang tot het buurthuis is ook verplicht voor evenementen die niet tot de reguliere exploitatie behoren, zoals festivals en feesten (ook als die in een besloten groep plaatsvinden) en bij voorstellingen van kunst en cultuur.
  6. Als het buurthuis open is voor inloop van de horecavoorziening is voor die bezoekers ook een CTB-check verplicht. De horecavoorziening sluit om 20.00 uur.
  7. De huurder (dus niet het bestuur van De Kwaker) controleert het corona toegangsbewijs en vraagt om de identiteitskaart.
  8. Werknemers en vrijwilligers hoeven geen CTB te laten zien.

 

 Algemene adviezen:

-       Dringend advies om de 1,5 meter afstand in acht te nemen (maar niet verplicht);

-       Handen wassen, niezen in je ellenboog;

-       Ventileer optimaal.

Bij klachten, BLIJF THUIS en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent!

Bovenstaand protocol is ons aangereikt door Gemeente Zaanstad.