Spring naar inhoud

AED

AED-kast bij De Kwaker

AED kasten geplaatst en hoe werken deze?

Westzaan is door een actie van de Vriendenloterij en de Hartstichting in één klap 2 AED buitenkasten voor het dorp rijker geworden. De Hartstichting stelde 1400 gratis buitenkasten beschikbaar die d.m.v. loting toegekend zouden worden om bestaande AED’s 24 uur bereik-baar te maken. Deze actie is gesponsord door de Vriendenloterij.

De EHBO Westzaan heeft er voor gezorgd dat de kasten op twee locaties in ons dorp geplaatst zijn, namelijk;

Dorpshuis de KWAKER.  J.J Allanstraat 127  en    Houtman Fysio  Zuideinde 120

De kasten zijn inmiddels opgehangen en aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners.

Hoe werkt de AED-kast

Op de geplaatste AED- kasten zit een cijferslot om te voorkomen dat de AED-apparaten gestolen worden.  Om duidelijk te maken hoe deze sloten werken hier enige uitleg.

  •   kun je reanimeren en wil je anderen helpen,meld je dan aan bij: hartstichting
  •  als iemand bij je in de buurt 112 belt bij een hartstilstand krijg je een oproep op jouw mobiel
  •  in de oproep staat waar de persoon die hulp nodig heeft zich bevindt en waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat  hangt en wat de code is om de kast te openen
  • dit is in Westzaan al meerdere keren gebeurt en de ervaring leert dat u er zeker niet alleen voor staat omdat gelukkig meerdere dorpsgenoten te hulp schieten.

Alle EHBO-ers die lid zijn van EHBO-Westzaan weten de code ook. Wil je de code zelf ook weten vraag hem dan aan bij: EHBO Westzaan  geef daarin door, hoe en wanneer je te bereiken bent en iemand van de EHBO-vereniging neemt dan contact met je op.